Alles wat je moet weten als je een auto huurt

Er zijn genoeg momenten waarop het huren van een auto een goede uitkomst biedt. Dat kan zijn omdat je het nodig hebt voor een speciale gelegenheid, de hoeveelheid passagiers of misschien gewoon omdat het je leuk lijkt. Een auto huren is niet moeilijk om te doen, maar het is wel fijn als je voldoende ingelezen bent. Zo voorkom je verassingen en teleurstellingen op het moment. Wil jij binnenkort een auto gaan huren om wat voor reden dan ook? Straks lees je over de belangrijkste factoren bij het huren van een auto in Nederland.

De belangrijkste regels

Veel mensen mogen in ons land een auto huren, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zijn namelijk een paar regeltjes die te maken hebben met leeftijd en rijervaring. Bij veel bedrijven voor autoverhuur gaat de deal niet door als je jonger bent dan 21 jaar. Voor een aantal bedrijven is de minimum leeftijd zelfs nog hoger en mag je niets huren als je onder de 23 jaar bent. Als je al wat ouder bent hoef je hier niet over in te zitten. Waar je misschien wel rekening mee moet houden is je rijervaring. Ook hier wordt naar gekeken en meestal is het zo dat je minimaal een jaar in het bezit van een rijbewijs moet zijn.

Extra kosten

Wees je er van bewust dat er nog een paar bedragen bovenop de huurprijs komen. Zo komt er nog een borgsom bovenop. Voordat de huurperiode daadwerkelijk ingaat, moet je het autoverhuurbedrijf de borgsom betalen. Dit gebeurt met een pinpas of creditcard!  Zorg dus dat je deze mee hebt als je een auto wilt huren. De auto wordt voor verhuur gecontroleerd op eventuele schade. Hier kan de autoverhuur een aantekening van maken, zodat je hier later niet de schuld van krijgt. Denk naast borg ook aan verzekeringen die erbij komen kijken. In de meeste gevallen is er bij schade een eigen risico die misschien betaald moet worden.

De auto terugbrengen

Je bent lekker wezen rijden en het is tijd om de auto terug te brengen. Belangrijk is om de auto op tijd en schoon weer af te leveren. Waar dit gebeurt ligt aan de autoverhuur, maar dit wordt vooraf duidelijk. Veel bedrijven willen graag een afgetankte auto terug. Kortom, er zijn toch wel een aantal dingen die erbij komen kijken als je een auto wilt huren. Kijk goed naar de voorwaarden van het bedrijf en rijdt vooral voorzichtig!

Geef een reactie