Tips voor opruimen voor een verhuizing

We hebben ze allemaal. De groene en grijze afvalbakken die we gebruiken om onze vuilniszakken in te gooien en die we een keer per week buitenzetten voor de vuilnisman. Tegenwoordig doen veel mensen gelukkig aan afval besparen om het klimaat te helpen en dit zorgt ervoor dat dat de vuilnisbakken vaak minder vol zitten en zelfs maar een keer in de paar weken buiten hoeven worden gezet. Dit is natuurlijk fantastisch en veel gemeenten helpen ook nog met deze goede voornemens door vaak afvalbelastingen te verminderen wanneer mensen netjes hun afval scheidden.

Verhuizen

Maar wat als je een korte periode meer afval hebt. Bijvoorbeeld bij een verhuizing of een verbouwing. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om hier mee om te gaan. Een van de opties die je namelijk het is een container huren. Je kunt dan tijdelijk een container in gebruik nemen om het extra afval op te vangen. Containers zijn duur en onnodig inkopen voor een tijdelijke klus is een slechte investering. Een van de dingen die je namelijk moet doen als je gaat verhuizen is spullen weggooien. Veel van de dingen die we in huis hebben gebruiken we nooit en liggen alleen maar in huis ruimte in te nemen.

Een verhuizing is de ideale mogelijkheid om van deze spullen af te komen. Het is veel fijner om alleen de spullen die je echt nodig hebt mee te nemen naar het huis waar je in de toekomst in gaat wonen. Een aantal van de spullen die je niet meer nodig hebt zul je kunnen verkopen maar veel andere spullen zul je toch ook echt moeten weggooien. Op deze manier kun je in een fijn nieuw en schoon opgeruimd huis opnieuw beginnen.

Tips

Voordat je spullen weggooit is het handig om een container te huren omdat je de het extra afval ergens kwijt zal moeten. Daarna is de beste tactiek om je huis in meerdere opruimprojecten te verdelen zodat het allemaal een stuk overzichtelijker zal worden voor jezelf. Begin niet met een lijst te maken van het hele huis, begin in met een kast of zelfs een lade. Op deze manier kun je stap voor stap door je huis de spullen die je gaat weggooien verzamelen. Wanneer je twijfelt of je een item echt nodig hebt ga dan bij jezelf na of je het in de afgelopen jaren wel gebruikt hebt. Zo niet dan kun je het waarschijnlijk weggooien. Buiten het weggooien of verkopen van spullen kun je ook aan je vrienden vragen of die de spullen nodig hebben.

Geef een reactie