Dit moet je weten over zonnepanelen voor je bedrijf

We zien ze steeds vaker verschijnen bij bedrijven: zonnepanelen op het dak. Ondernemers vinden het alsmaar belangrijker worden dat duurzaamheid een (grote) rol krijgt binnen hun bedrijf. Dat doen ze onder andere door te investeren in zakelijke zonnepanelen of door zakelijk zonnepanelen leasen. Ben je ook van plan om zonnepanelen te kopen of te leasen? Maar wil je er eerst meer over weten? In dit artikel lees je meer over zonnepanelen voor je onderneming, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Zonnepanelen leveren groene stroom op voor je bedrijf

Er is een aantal interessante voordelen te ontdekken aan zonnepanelen voor je bedrijf. Het grootste voordeel is bijvoorbeeld dat je er groene stroom mee kunt opwekken, een duurzame vorm van energie. Dat is vaak dé reden waarom ondernemers beginnen met zakelijk zonnepanelen kopen of leasen. Wanneer je zonnepanelen aanschaft, moet je goed kijken naar je jaarlijkse energieverbruik. Daarmee bepaal je namelijk hoeveel panelen je nodig hebt. Ook is er een omvormer nodig om de opgevangen zonnestralen om te zetten in bruikbare energie. Wat zo prettig is aan groene stroom is dat het opwekken ervan veel beter is voor het milieu. Bij dat productieproces komt namelijk veel minder CO2 vrij dan bij het produceren van grijze energie. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Wat ook zeker interessant is om te weten, is dat de energiebronnen van groene stroom niet onuitputtelijk zijn. De zon zal immers altijd bestaan. De bron van grijze energie; fossiele brandstoffen, zal wel op een dag op zijn als we eruit blijven putten.

Geld besparen op je zakelijke energierekening

Een andere reden waarom steeds meer ondernemers kiezen voor zakelijk zonnepanelen kopen of leasen is omdat je op die manier flink wat geld kunt besparen op je energierekening. Dat zit namelijk zo: het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen is niet goedkoop. Maar: het heet niet voor niets een investering, wat betekent dat je er na verloop van tijd van kunt profiteren. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt heb je die investering erin gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit. Zonnepanelen gaan echter veel langer mee dan dat, namelijk gemiddeld 20 tot 25 jaar. Kort samengevat betekent dat dat je nadat je je investering hebt terugverdiend je gebruik maakt van gratis groene energie. Je gebruikt immers de energie die je zelf hebt opgewekt met behulp van je eigen zonnepanelen. Het mooie van alles is dat het ook nog eens verantwoorde energie betreft. Voor veel ondernemers is dit met recht een win-winsituatie te noemen.

Zakelijk zonnepanelen kopen of zakelijk zonnepanelen leasen

Tot slot moet je weten dat je behoorlijk wat keuze hebt op het gebied van zakelijk zonnepanelen kopen of zakelijk zonnepanelen leasen. Voor de ondernemer die niet direct een grote investering kan doen is leasen ideaal. Daarmee ben je iedere maand een vast bedrag kwijt waarvoor je gebruik kunt maken van zonnepanelen. Hoewel je niet de eigenaar wordt van die zonnepanelen profiteer je wel van alle andere voordelen, waarvan het voordeel van groene energie het grootste voordeel is. Heb je echter wel genoeg geld om te investeren dan is het kopen van zakelijke zonnepanelen zeker een aanrader. Daarmee ben je wel zelf de eigenaar van de zonnepanelen en kun je dus je volledige investering helemaal terugverdienen. Het ligt dus heel erg aan je eigen zakelijke situatie wat het beste is voor jouw bedrijf: of zakelijk zonnepanelen leasen of zakelijk zonnepanelen kopen. Feit is dat je in ieder geval met beide varianten optimaal profiteert van duurzame stroom voor je onderneming die je zelf opwekt.

Geef een reactie