Wakeboarden: met recht een trend!

Vergeet surfen en waterskiën, de nieuwste trend op het gebied van watersport is wakeboarden. Je hoeft er ook niet per se voor naar de zee te reizen. Je kunt deze sport gewoon uitoefenen op een van de vele meren of rivieren die Nederland rijk is!

Hoe het werkt

Wakeboarden is dus een watersport. Je wordt hierbij op een board snel over het water heen getrokken. Van oorsprong komt de sport uit Amerika. Er zijn twee varianten. Bij de ene variant wordt je voortgetrokken door een lijn of kabel, bij de andere door een boot. De laatste versie is een stuk duurder als je geen eigen boot hebt. Je kunt terwijl je over het water zoeft ook allerlei trucjes doen. Een voorbeeld is een truc waarbij je omhoog springt, en dan met één hand je board vastpakt. Verder kunnen goed getrainde wakeboarders salto’s maken terwijl ze over het water worden getrokken. Je kunt ook met je board glijden over obstakels. Dit lijkt veel op skaten, maar op het water is zoiets natuurlijk nog leuker! Voordat je aan trucjes en obstakels begint is het wel aan te raden eerst een lesje of twee te volgen.

Een wakeboard aanschaffen

Wanneer je -net als ik- verslaafd bent geraakt aan wakeboarden, zul je merken dat het elke keer huren van een board toch gaat aantikken. Als je vaker dan een enkele keer deze sport wil beoefenen, is het aanschaffen van een eigen wakeboard wel zo slim. Er zijn hele vette exemplaren te koop. Denk aan een lichtblauw board met tekst, of een met een strepenpatroon. Let wel op dat je niet een wakeboard koopt die bedoeld is voor achter de boot, wanneer je van plan bent alleen op kabelbanen aan de slag te gaan. Allround wakeboards zijn ook verkrijgbaar. Wel zo handig als je fan bent van beide varianten van de sport.

Het perfecte uitje

Een dagje wakeboarden is het perfecte dagje uit. Je bent lekker buiten een spannende activiteit aan het doen. Door het hele land heen zijn er zogenaamde kabelbanen te vinden, waar je al vanaf 10 euro aan de slag kunt. Ga bijvoorbeeld naar de Zevenhuizerplas, in de buurt van Rotterdam. Hier vind je een vette baan die ook nog obstakels heeft, zodat je eventueel ook trucjes kan doen. Wakeboarden is makkelijk te leren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld surfen heb je het zó onder de knie. Een sport voor jong en oud. Dit maakt het ook een perfect gezinsuitje. Met zijn allen lekker buitenspelen, en na afloop een drankje. Misschien een idee voor die vaak zo saaie familiedagen?

Geef een reactie