Wat een lamp met je huis kan doen

Verlichting is essentieel voor je huis, dat weet iedereen denk ik wel. Maar naast dat het essentieel is, vind ik het persoonlijk ook een erg belangrijk aspect van een huis. Natuurlijk is het mooiste licht natuurlijke lichtinval, maar als je dit niet hebt of voor ’s avonds is ook mooie verlichting erg belangrijk. Omdat ik net een nieuw huis gekocht heb deed ik wat research naar verlichting. Lees hieronder mijn bevindingen!

Nodig

Allereerst heb je verlichting, zoals ik net al zei, vooral in de avond hard nodig. Maar je moet niet vergeten dat ook ’s ochtends als het nog donker is dit niet onbelangrijk is. Vooral in bijvoorbeeld een badkamer kunnen mensen nog wel eens de mist ingaan met een slechte lamp. Ik heb heel lang in mijn badkamer een spaarlamp gehad. Super milieubewust, maar mega onhandig. Het duurt dan namelijk heel lang voordat het echt goed licht is en als je haast hebt en naar je werk gaat wil je nog wel even kijken of je niks tussen je tanden hebt zitten en wel mascara op hebt. Ga daarom in kamers waar het nodig is voor goede verlichting (genoeg Watt) en doe in je nachtlamp gewoon een spaarlampje.

Sfeer

Licht zorgt ook voor sfeer. Dit heb ik in levenden lijve ondervonden met mijn nieuwe huis. Toen laatst vrienden van mij kwamen eten was het huis namelijk nog niet helemaal af. Naast dat de meubels er nog niet allemaal waren etc., was er ook alleen nog maar het grote, normale licht geïnstalleerd. Niet echt sfeervol dus. Het gelukkig nog net niet zo erg als eten onder de tl-buizen. Maar een goede tip is dus; zorg voor genoeg sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan een dimmer op je lampen zetten of een mooie staande lamp zodat het grote licht niet aan hoeft. Denk niet dat je er met kaarsjes al bent, want dit geeft veel te weinig licht!

Design

Tot slot is design bij verlichting ook erg belangrijk. Ga je voor een industriële look, dan is een grove staande lamp met een grote kap erg mooi. Maar als je net zoals ik iets meer van een chique inrichting houdt, dan kan je beter voor een paar mooie kroonluchters gaan. Ik heb mijn lampen trouwens besteld op https://casa-bella.nlen was hier erg tevreden over. Ze hebben super veel keuze op deze website en verkopen ook allerlei soorten lampen. Dus voor je staande lamp of ander soort lampen kun je hier ook terecht! Daarnaast is het altijd wel makkelijk als zoiets gewoon bij je bezorgd wordt, zodat je niet je hele auto hoeft in te laden en het de trappen op hoeft te sjouwen.

Verlichting is leuk!

Verlichting uitzoeken of je verlichting in huis veranderen is dus super leuk, als je maar rekening houdt met deze tips zodat je niet de mist in gaat! Daarnaast kan licht echt heel veel uitmaken en is het dus ook fijn dat je kunt spelen met een bepaalde sfeer of look die in je huis hangt. Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en ga lekker aan de slag!

Geef een reactie