Informatie over hoe jij je huis kan beveiligen

Je hoort soms iemand over een inbraak praten en je hoopt dan altijd dat het jou niet zal overkomen. In plaats van hopen dat het jou niet zal overkomen kan je er gelukkig ook wat aan doen. Vaak hebben inbraken te maken met dat je huis niet goed beveiligd is tegen inbrekers. Hoewel het eigenlijk heel sneu is dat wij dit moeten doen, is het helaas niet anders. De meeste inbraken zijn heel eenvoudig te voorkomen. Lees deze blog met mijn handige tips over hoe je inbrekers buiten de deur kunt houden en ze met lege handen weer naar huis kan laten gaan.

Koop een alarmsysteem

Hoewel je het steeds vaker ziet hebben veel mensen nog steeds geen alarmsysteem. Alarmsystemen zijn al tientallen jaren oud en ze zijn tegenwoordig niet meer zo duur als dat ze een aantal decennia geleden waren. Je hebt verschillende soorten alarmsystemen en kijk dan ook dat je een systeem koopt dat goed bij je woning past. Als je een hond of kat hebt is het handig dat je alarmsysteem deze kan herkennen. Anders zal je alarm elke dag afgaan als je hond beweegt thuis. Zorg er ook voor dat je alarmsysteem bijvoorbeeld met je smartphone gekoppeld kan worden. Je krijgt dan gelijk een melding als het alarm in je huis afgaat, zodat je snel kunt handelen.

Mistmachines

Als een inbreker je huis toch weet binnen te dringen is het beste apparaat om diefstal te voorkomen een mistmachine. Een mistmachine gaat enorm veel mist genereren als deze afgaat. Hierdoor kan de inbreker niets meer zien en is hij niet meer instaat om je kostbare spullen te vinden. Hierdoor zal hij naar huis gaan zonder spullen te kunnen vinden. Zonder mistgenerator gaat het alarm wel af, maar heeft de inbreker altijd nog een paar minuten om wat kostbare spullen te vinden. Koop dus mistmachines om je kostbaarheden veilig te kunnen bewaren thuis. Zelf raad ik mistmachines van Cobrafog aan, dit zijn kwalitatief hele goede mistmachines die geen enkel spoor achterlaten nadat ze zijn afgegaan.

Draai de deur op slot

Veel mensen gaan even naar de supermarkt en doen enkel de deur achter zich dicht. Hoewel de deur voor de gewone burger wel dicht zit, is deze voor een inbreker heel eenvoudig te openen. Als je het slot namelijk niet dichtdraait kan je de deur heel eenvoudig open flipperen. Flipperen is één van de meest voorkomende manieren voor een inbreker om je huis binnen te komen. Draai je deur dus altijd op slot, ook als je maar een paar minuten weg gaat.

Geef een reactie