Wat zijn logistieke hulpmiddelen?

Op het internet kom je echt van alles tegen. Naast diverse webshops en websites zijn er ook de nodige informatie-sites te vinden. Met mijn blog probeer ik een beetje hetzelfde te realiseren als een online bibliotheek; een plek waar je uiteenlopende info over online vindt! Meestal laat ik me inspireren door zaken die mij overkomen. Zo kwam ik de afgelopen weken heel vaak de term “logistieke hulpmiddelen” tegen. Toen vroeg ik me af waar dit eigenlijk voor staat. Ik had er nog nooit eerder van gehoord. Ironisch genoeg blijk ik na een zoektocht op het internet wel bekend te zijn met de producten die onder deze noemer vallen. Weet jij het antwoord? Wat zijn logistieke hulpmiddelen?

Spullen die je helpen

Wanneer je voor een simpel antwoord genoegen neemt, dan zijn logistieke hulpmiddelen gewoon spullen die je helpen binnen de logistiek. Maar weet je dan al wat voor producten dit zijn? Persoonlijk heb ik echt nul ervaring met de logistieke sector. Ja, ik koop wel eens iets online dat dan uiteindelijk bij mij thuis bezorgd wordt. Dus ik maak zeker gebruik van de logistiek. Ik heb alleen weinig kennis of ervaring met deze branche. Ik weet dat het bestaat en ik vind soms de vrachtwagens irritant. Daar eindigt mijn kennis wel, althans dat dacht ik. 

Rolcontainers, steekwagens en meer

Waar ik wel werkervaring heb opgedaan, is in de lokale supermarkt. Wat ik niet wist, was dat je dan ook onderdeel bent van de grotere processen. De vrachtwagens die de voorraad bezorgen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de logistiek. Al die rolcontainers waar de pakken frisdrank en de dozen chips op staan, zijn in feite logistieke hulpmiddelen. Bij de term “logistieke hulpmiddelen” moet je dus denken aan rolcontainers. Daarnaast vallen ook spullen zoals steekwagens, pallets en palletranden onder deze noemer. Het zijn dus simpelweg producten die de diverse onderdelen van de logistiek vereenvoudigen. 

Veiligheid en werkgemak

Natuurlijk zijn die hulpmiddelen niet alleen om het werk makkelijker te maken. Daarnaast dienen een groot aantal van die producten ook bij aan de veiligheid. Het is natuurlijk niet goed voor de rug van de chauffeurs om alles zelf te tillen. Daarom zijn rolcontainers en steekwagens het leven in geroepen. Heb je veel losse producten die vervoerd moeten worden, maar zijn er geen kunststof bakken? Met palletranden bouw je eenvoudig een palletkist en kan alles veilig vervoerd worden. 

Nu weet je wat logistieke hulpmiddelen zijn. Weet je ook waar je dit soort spullen kunt kopen? Klik op de linkjes in deze blog en je komt uit bij Logistiek Online. Een enorme leverancier van echt allerlei logistieke hulpmiddelen!

Geef een reactie