Elke dag nagels zoals bij een nagelsalon

Gelakte nagels die weken of zelfs maanden mooi blijven? Dat is zeker mogelijk met een goede gellak. In tegenstelling tot een normale nagellak, blijven deze lakjes heel lang goed zitten. Gellak is op het moment razend populair. Veel nagelstudio’s en schoonheidssalons bieden het al aan. Maar je hoeft niet per se naar een nagelstudio voor gellak. Het is prima thuis te doen en wij vertellen je graag hoe.

Wat is gellak precies?

Gellak wordt ook wel gel polish genoemd. Het is een lak die het technologie van een echte gel combineert in een nagellak. De lak lijkt de gel die ze gebruiken voor gelnagels, alleen is gellak een stuk soepeler en dunner. Gelnagels kunnen je nagels soms wat uitdrogen terwijl dit bij een gellak veel minder is! Doordat de gel wel hecht aan je nagels kan hij weken blijven zitten zonder te bladderen en beschadigen. Het is dus een goede optie voor mensen die niet om de paar dagen hun nagels willen doen, maar wel graag mooie verzorgde nagels willen hebben. Net als bij gewone nagellak kan je gaan voor een natuurlijke french manicure, of een opvallende kleur.

Wat heb je nodig om zelf aan de slag te gaan?

Met een paar investeringen kun je makkelijk thuis een gellak aanbrengen. Zo kun je een volledige gellak set kopen met een primer, basecoat en topcoat nagellak. Daarbij heb je dan een UV- of LED- lamp nodig. Let er wel op; niet elke gellak kan onder een UV- en LED- lamp, laat je dus altijd goed informeren voor je iets aanschaft. Vervolgens zijn er zowel bij drogisten als online hele mooie gellak kopen. De prijzen voor gellaks verschillen vrijwel niet van normale nagellak. Het ligt er natuurlijk maar net aan voor welk merk lak je kiest. De enige investering is dus een goede starterset waarmee je meteen aan de slag kunt.

Hoe verwijder je de gellak?

Begin met het aanbrengen van een nagelriemolie en masseer deze goed in. De olie zorgt er voor dat je nagelriemen verzorgt worden. Door dit te doen voordat je de gellak van je nagels haalt, bescherm je de nagels en nagelriem. Vervolgens maak je een schaaltje met een beetje nagellakremover. Dip hier je nagel in en laat de nagels even weken.

Nu de gellak wat los is geweken kun je het met de platte kant van een bokkenpootje de gellak wegschrapen. Wanneer het nog niet helemaal is losgeweekt kun je het proces herhalen. Wanneer de gellak er helemaal af is, was dan je handen goed met warm water om de overige restjes te verwijderen. Verzorg je handen met een lotion en je handen zijn weer zo goed als nieuw om een andere gellak creatie te maken.

Hopelijk kun je hiermee een start maken met jouw gellak nagels. Zo heb jij altijd mooie verzorgde nagels als je net van een nagelsalon komt!

Geef een reactie