Info over de voorbereiding op een vergadering

Je zoekt op: ‘Vergaderlocatie Utrecht’, het is weer eens zo ver. Tijd voor een vergadering. Misschien kun je nu eindelijk die dingen bespreken die constant misgaan, kun je eindelijk zeggen wat jij vindt dat er veranderd moet worden en wat er juist wel goed gaat. Maar ja, dan zit je daar, je doet jouw zegje, en onderweg terug naar huis bedenk je nog eens heel veel dingen die je helemaal bent vergeten op te noemen, dan kun je weer wachten. Dat is toch vervelend, voorkom dit probleem!
Vergaderlocatie Utrecht

Schrijf alles op

Het is vanzelfsprekend dat als je hier de dag van tevoren pas mee begint, dat je dan de volgende dag alsnog hartstikke veel vergeten bent waar je later dan weer aan denkt. Want het gebeurt bijna altijd dat als je iets moet weten, je het vergeet. Begin dus niet te laat als je weet dat er een vergadering aankomt. Maar neem je tijd. Iedere keer als jij weer eens ergens tegenaan loopt of als er weer iets te binnen schiet, schrijf het gelijk op. Natuurlijk kun je dan heus wel de dag van tevoren alles nog even formuleren op een manier die het makkelijker maakt om het voor te leggen, maar je hebt in ieder geval alle punten voor je.

Bereid je ook voor op commentaar

Het zullen natuurlijk niet alleen jouw punten zijn die besproken worden, maar die van iedereen. Je moet je dus ook voorbereiden op commentaar. Misschien zijn anderen het helemaal niet eens met een aantal van jouw punten, of misschien juist wel, dan is dat erg fijn. Maar ga er niet van uit dat alles alleen maar geaccepteerd en veranderd wordt. Zorg dat je ook openstaat voor de meningen van anderen, en daar weer normaal op kunt reageren.

Maak je niet te veel zorgen

Aan het einde van de dag is het maar een vergadering, het hoeft niet allemaal negatief en lastig te zijn. Er kunnen ook onderwerpen aan de orde komen waarvan het juist heel goed gaat. Dus ga je nu niet te veel zorgen maken over wat er misschien wel gezegd zal worden. Maar vat het op als tips om misschien jezelf of jouw werkomgeving te bevorderen, en dan kom je een heel eind verder. Als je jouw punten ook niet formuleert als kritiek maar als tips. Dan is iedereen een stuk relaxter, en dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Het komt echt wel goed.

Geef een reactie