Informatie over het onderhoud aan je grasveld

Je kunt het gras bijna horen groeien nu het weer mooi weer begint te worden. Je zult dus echt weer even aan de gang moeten met je grasmaaier. Want helaas kunnen we niet allemaal schapen en geiten in de tuin hebben. Dat zou trouwens wel veel werk besparen. Maar op het gebied van grasonderhoud gebeurt veel. Je hoeft heus niet meer om de dag achter je handmaaier aan te lopen. Die tijd is echt wel geweest. Tenzij je daar je plezier uithaalt natuurlijk. Dan moet je dat vooral blijven doen!

Kies bijvoorbeeld een robotmaaier of een zitmaaier

Zeker bij grote grasvelden zijn deze allebei aan te raden. Een robotmaaier doet zijn werk, ook als jij niet in de buurt bent. En op een zitmaaier overzie je in één oogopslag je complete landgoed. Nou ja, tuin dus. Een zitmaaier is misschien wat veel van het goede als je in een woonwijk woont, maar wanneer je buiten woont, is zo’n ding echt een aanrader. Een tussenoplossing is de elektrische grasmaaier. Deze kun je op een accu gebruiken of aan een verlengsnoer, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.
Grasmaaier

Maar met maaien alleen ben je er nog niet

Je zult ook eens kritisch naar je gras moeten kijken. Zitten er kale plekken in? Is er een heel gedeelte met mos? Dan zul je maatregelen moeten nemen. Kale plakken kun je vaak opnieuw inzaaien. Kies dan voor een wat sterkere grassoort, want die kale plekken zijn waarschijnlijk ontstaan doordat je er een paadje hebt gecreëerd. Dan kun je opnieuw gras zaaien of er misschien wel een echt paadje van maken. En dat mos? Dan zul je met een verticuteerhark aan de gang moeten. Je trekt dan heel voorzichtig het mos tussen het gras vandaan. Zo zorg je ervoor dat de overgebleven grassprietjes weer ruimte hebben om te kunnen groeien en uit te breiden.

En vergeet vooral de kanten niet

Om een echt net grasveld te krijgen, zul je er op moeten letten dat je ook de kantjes goed bijwerkt. Door strakke graskanten krijgt het hele grasveld een ander aanzicht. En dit kan je ultiem voor elkaar krijgen met een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier. Het onderscheid tussen gras en border wordt een stuk duidelijker. En je terras blijft ook een stuk mooier en overzichtelijker wanneer er geen grassprieten overheen liggen en tussen de tegels groeien. Door de graskanten goed te maaien met een speciale kantenmaaier maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. En je tuin een stuk mooier.

Geef een reactie