Wat houd jou warm in de winter?

Een winterjas, helaas een kleding stuk dat iedereen nodig zal hebben. Onlangs de extreme hitte van vorig jaar werd het in december toch echt koud. Zelf de sneeuw viel uit de lucht! De winter maanden brengen wel veel gezelligheid met zich mee, toch blijft het koud om naar buiten te stappen! Voor de dames is een winterjas zoeken altijd een hele uitdaging, wat is nou een leuke dames winterjas?

 

 

Mode rondom winterjassen

Voor dames winterjassen is er altijd maar één regel, er is niet ieder jaar een nieuwe trend onder de winterjassen.  Wel is het duidelijk dat er steeds meer kleuren worden gefabriceerd als het gaat om winterjassen. De afgelopen jaren zijn de parka´s wel helemaal in gekomen. Dit zijn de wat langere jassen die net over de billen vallen. Persoonlijk ben ik ook echt dan van dit soort jassen omdat de warmte langer blijft hangen onder de jas. Dat is in ieder geval mijn idee erbij.
Een winterjas blijft gewoon iets persoonlijks. De jas moet lekker zitten voor jou, de kleur moet bij jou passen en hij moet uiteraard lekker warm zijn.

 

´

Bijpassende accessoires

Waar je vroeger alleen op zoek was naar dames winterjassen, is het nu heel normaal om bijpassende accessoires te kopen voor bij de jas. Denk aan een muts in dezelfde kleur, een sjaal die juist een compleet andere kleur en look heeft voor het colour blocking. Handschoenen die hetzelfde bontje hebben als de winter schoenen. Een winterse outfit gaat tegenwoordig verder dan alleen een warm zittende jas.

 

 

Voering winterjas

Waar ik 2 jaar geleden in was getrapt is een jas die bij de wintercollectie hing maar helemaal geen winterjas was. Het was dan ook erg koud onlangs mijn winterjas. Een goede winterjas is gevoerd met dons of andere materialen die de warmte vasthouden. Een gevoerde winterjas zorgt er ook voor dat er geen koude lucht door de jas heen kan waaien. Sommige jassen zijn zelfs voorzien van een beschermlaag wat water of ander vuil afstoot. Dat zijn ideale jassen wanneer je kleine kinderen hebt of dagelijks met je hond door de bossen loopt. Zelf vind ik het prettig om een capuchon op mijn jas te hebben maar veel dames vinden dit niet prettig zitten. Gelukkig hebben de meeste jassen een rits systeem waardoor je de capuchon gemakkelijk kunt verwijderen van de jas. De meeste jassen hebben tegenwoordig ook binnen ritsen voor het goed kunnen beschermen van waardevolle spullen. Zo kunnen ze niet gemakkelijk jouw auto sleutel of mobiele telefoon van je stelen. Een heel fijn gevoel brengt dat met zich mee.

Geef een reactie