Heb jij je voorjaars- of zomervakantie al geboekt?

Dan is het nu tijd om over de rest na te denken. Het belangrijkste heb je alvast geregeld. Maar dat wil niet zeggen dat je al klaar bent. Want je spullen moeten ook nog mee. Ga je voor een koffer, een rugzak of een reistas op wielen? Ze hebben allemaal hun voors en tegens. Jij moet bepalen hoeveel bagage je mee wilt nemen en hoe je dat wilt gaan vervoeren. Dat is heel persoonlijk, maar ook best wel afhankelijk van je vakantiebestemming. Want neem je veel warme kleding mee, of juist allemaal dunne jurkjes en shirtjes?

Ga je op familiebezoek?

Dan is de kans vrij groot dat je een aantal typisch Nederlandse producten meeneemt in het vliegtuig. Wat denk je van drop, stroopwafels en hagelslag? Ook filterkoffie kennen ze vaak niet in het buitenland. Het is dan wel zaak om ruimte te houden in je koffer of reistas om alle bestellingen mee te kunnen nemen. Ook op de terugweg zul je dan cadeaus meekrijgen. Voor jezelf, maar ook voor de rest van de familie in Nederland. Daar moet je dus ook al rekening mee houden.
Reistas op wielen

Ga je aan het werk in het buitenland?

Of een combinatie van werk en plezier? Dan moet je ook zorgen voor flink wat extra ruimte. Want je nette kleding zal dan toch mee moeten. Het kan ook zijn dat je in het buitenland in een ontwikkelingsproject gaat werken. Dan kan het zomaar zijn dat je schoolboeken, pennen en papier wilt meenemen. Op zich allemaal zaken die weinig ruimte innemen, maar die wel flink zwaar kunnen zijn. Informeer van te voren goed bij je vliegtuigmaatschappij hoeveel kilo ruimbagage je mee mag nemen. Dat voorkomt dat je voor (nare) verrassingen komt te staan op het vliegveld.

Of ga je lekker rondtrekken?

Dan is het natuurlijk het fijnst als je een goede rugzak hebt. Een die je goed kunt vastbinden aan je lijf en die je niet hindert bij een flinke wandeling. Maar ook een die dusdanig is ingedeeld dat je je spullen gemakkelijk weer kunt terugvinden. Denk dan aan je portemonnee, je paspoort en je medicatie. Het blijft altijd verstandig om je belangrijke papieren te verdelen over diverse tassen. Zo voorkom je dat je álles kwijt bent als het een keer mis gaat. Maar voorlopig gaan we alleen uit van het goede. En gaan we weer met volle teugen genieten van de vakantie. Wat voor vakantie je ook gepland hebt.

Geef een reactie