Optimaal jouw apparatuur beschermen

Het internet is een gevaarlijkere plek dan je misschien zou denken. Er hangt hier veel criminaliteit en dat weten de meeste mensen niet eens. Wij delen graag wat trucjes met je die je kunnen helpen bij jouw internet beveiligen. 

Virusscanner

Als je pc is verbonden met het internet, wat in elk geval tegenwoordig zo is, kan je niet zonder virusscanner. Een virus kan ervoor zorgen dat je alle informatie die op je pc staat kan kwijtraken. Dit is uiteraard nooit leuk want al je persoonlijke informatie wordt blootgesteld. Daarbij is het niet leuk om bepaalde fotoalbums kwijt te raken waar je veel waarde aan hecht. Dit is dan nog niet eens het ergste wat er kan gebeuren met een virus. Je hebt allerlei verschillende soorten virussen in verschillende graden qua hoe erg het is. Iedere dag worden er nieuwe virussen ontwikkelt en die wil je graag voor blijven.

Sterke wachtwoorden

Klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar maak altijd gebruik van sterke wachtwoorden. Een sterk wachtwoord bestaat altijd uit een hoofdletter, letters en aantallen en een speciaal teken. Het is ook goed om bij de verschillende platformen waar je accounts voor hebt, verschillende wachtwoorden voor te gebruiken. 

Back-up

Het maken van een back-up is altijd een must. Er hoeft niet per se een virus op je computer te zitten waardoor je het risico loopt dat je gegevens kwijtraakt. Dit kan ook door een software update veroorzaakt worden waar je nooit om hebt gevraagd. Daarom is het erg belangrijk dat je zo nu en dan een back-up van je computer maakt zodat je alle gegevens opslaat en zo weer op je computer terug kan zetten. Dit zorgt er wel voor dat de ruimte op je pc minder groot wordt, maar zo heb je wel altijd een back-up. Dit wordt vaak opgeslagen op je pc zelf, maar je kan er ook voor kiezen om de back-up apart te zetten op een harde schijf.

SOC

SOC is een systeem van Northwave die dag en nacht jouw systemen in de gaten houdt. Op het moment dat jij eigenlijk alleen bezig bent met apps zoals Instagram en YouTube, is dit natuurlijk niet hoognodig. Als jij je eigen bedrijf hebt en je boekhouding en klantensystemen regelt met jouw pc, dan is dit natuurlijk erg handig om te hebben. Op het moment dat er een melding wordt gemaakt dat er iets aan de hand is, wordt hier gelijk op geregeld. Zo kunnen er mogelijke incidenten voorkomen worden.

Geef een reactie