PVC-vloeren, waar let je op?

Pvc-vloeren worden vaak verward met een houten of stenen vloer. Dit omdat het er sprekend op lijkt. Met een pvc-vloer kan je alleen meerdere kanten opgaan, denk aan een fantasiedessin. Je kunt kiezen voor een metaaldessin, een textielontwerp, je kan het je zo gek nog niet bedenken. Maar waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van PVC-vloeren?

De voordelen

Een PVC-vloer is natuurlijk harstikke mooi, maar wat zijn nou eigen de voordelen ervan? De tegels en stroken bieden een exibiliteitin zowel het ontwerp als in de installatie ervan. Door de verschillende printen en kleuren valt er veel te combineren met bijvoorbeeld het legpatroon.

Wat vaak zo is bij de leveranciers van PVC-vloeren is dat ze een vloerplanner bijleveren als service. Hierin kan je zelf digitaal experimenteren met hoe je je vloer gelegd wilt hebben. Zo kan je allerlei verschillende patronen en materialen proberen en kijken welke uitstraling jij het leukst vindt. Ook kan je zo goed kijken of het bij je meubilair past. Het is natuurlijk digitaal, maar je krijgt zeker een beter inzicht in wat je wel en niet mooi vindt.

Verschillen

Er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders van PVC-vloeren. Maar wat zijn nou de verschillen en waar kies je uiteindelijk voor? Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor patroon of uiterlijk je wilt hebben. Elke aanbieder heeft een eigen assortiment met verschillende variaties van vloeren. Kies je voor een eikendessin? Kijk dan bij verschillende aanbieders wat ze in hun assortiment hebben en welke bij jou het beste in de smaak valt.

Onderhoud

Ondanks dat PVC-vloeren onderhoudsvriendelijk zijn, zijn er wel een aantal tips die je al flink op weg kunnen helpen. Als je deze tips 2x in de maand toepast kan je zo lang mogelijk van je mooie PVC-vloer genieten.

Allereerst is het goed om te weten dat zand en kleine steentjes je vloer ontzettend beschadigen. Het schuurt constant waardoor er snel krassen ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Daarbij is het goed om te weten dat er speciale reinigers zijn voor PVC-vloeren. Andere apparaten kunnen de beschermlaag van je vloer verwijderen zonder dat je het door hebt. Hierdoor ontstaat het risico dat je vloer beschadigd wordt ook weer sneller. De onderhoudsproducten bij de speciale reiniger hebben de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor je vloer. Te veel zeep en water is nooit goed voor zo’n bijzondere vloer.

Geef een reactie