De tijd van je leven, de tijd van jouw scriptie.

Ja de tijd van je leven. Je zal wel denken; jij maakt een grap?! Nou misschien wel een klein beetje, maar ook niet helemaal. We weten allemaal dat de studententijd de beste tijd van je leven is. Je hebt bijna geen verplichtingen, hoeft niet na te denken over kopzorgen als geld, of hoeveel monden je moet vullen met het avondeten. Het is geheel wat rustiger dan dat je fulltime gaat werken. Dan komen er nog meer struggles bij kijken. Maar geniet daarom nog even van jouw studenten tijd, ook al krijg je al stress wanneer je aan een scriptie denkt. 

Jouw scriptie laten nakijken.

Hoe koppig we allemaal kunnen zijn, het is soms echt wel handig wanneer je hulp aanneemt. Je scriptie laten nakijken door een extern persoon voor het inleveren is daarom helemaal geen slecht idee. Accepteer die hulp, want alleen hiermee kan jij jouw scriptie optillen naar een hoger niveau en haal je al die slordigheidsfoutjes er heel gemakkelijk uit. Ideaal dus. En ja, hulp aannemen of vragen, is moeilijk. Het typische; makkelijker gezegd, dan gedaan. Maar je hoeft je totaal niet te schamen om hulp te vragen. Want je scriptie is al zwaar genoeg. Ironisch wel, dat ik zeg dat het hoort bij de tijd van je leven. Ik zal je straks uitleggen waarom ik dat zeg en hoe je ervoor zorgt dat het de tijd van je leven wordt. Maar schroom niet en accepteer die hulp. Zo kan jij uiteindelijk sneller aan jouw wijntje of biertje beginnen.

De tijd van je leven.

Ja echt, de tijd van je leven. Je maakt het zo mooi als dat je zelf wilt. Kijk wanneer je een hele dag hebt lopen blokken en vloeken op jouw scriptie, dan mag je jezelf echt wel belonen. Schenk een lekker glaasje wijn in, of welk ander drankje dan ook, pak een zak chips erbij en plof neer op de bank met je laptop op schoot. En dan nee, niet om verder te gaan aan je scriptie, maar om weg te kwijlen bij een film of serie. Want het heeft geen nut om hele dagen, avonden en nachten jezelf op te sluiten om je scriptie te schrijven. Pak daarom die heerlijke avondjes met een lekker drankje en snack. Want je hebt het verdient. En zo maak jij dit de tijd van je leven, onlangs dat er de volgende dag weer een scriptie op je wacht.

Geef een reactie