Hulp nodig bij afvallen?

Wil je weer gewoon in je oude broeken passen door af te vallen? Maar lukt het niet helemaal. Lees dan verder, want ik zal je redden uit nood.

Vervanging

Afvallen betekent niet jezelf uithongeren, dat is waar veel mensen de mist in gaan. Als je wil afvallen moet je beter gaan letten op je voeding. En proberen wat meer te bewegen. Je kunt het op allerlei verschillende manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld koolhydraatarm gaan eten. In aardappelen, rijst en brood zitten er koolhydraten, dat betekent dat je deze voedingsmiddelen uit je dieet moet halen. Ook in pasta zitten er koolhydraten. Maar al de bovenstaande voedingsmiddelen zijn te vervangen. Zo is rijst te vervangen met bloemkool rijst , meer groentes of , zilvervliesrijst. Brood is te vervangen door crackers , muesli en havermout. Maar pas om met koolhydraatarme diëten, want wanneer je lichaam te weinig koolhydraten binnen krijgt, gaat je lichaam zitten aan je reserve vetten. Het is belangrijk om voldoende voeding binnen te krijgen zodat je lichaam energie kan blijven aanmaken. Doe je dit niet, kan je je sneller moe en suf gaan voelen. In het ergste geval val je helemaal niet af. En dat wil je niet hebben!

In beweging blijven

Als we het hebben over sporten en voeding praten we over 80% voeding en 20% sporten. Ondanks het percentage van sporten veel lager is dan voeding is het alsnog belangrijk om in beweging te blijven. Mensen denken hierbij gelijk aan de sportschool, maar je hoeft niet per se naar te sportschool te gaan om in beweging te blijven of om te sporten. Dit kan ook makkelijk thuis. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken als handleiding. Je kan ook in beweging blijven door bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van de lift. Als je met de auto ben, parkeer dan een stukje verder, zodat je nog even een stukje kunt wandelen. Als je met het openbaar vervoer gaat. Stap dan een halte eerder uit. Of pak een keer geen openbaar vervoer of de auto, maar ga met de fiets. Als je elke dag heen en weer fiets, train je je kuiten en je benen. Mocht je geen fiets hebben? Een fiets hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt een fiets tweedehands kopen, al koop je hem niet tweedehands. Als je echt goed opzoek naar fietsen, kun je er makkelijk eentje vinden die niet al te duur is.

 

 

 

Geef een reactie