Maak het zelf!

Ik hou erg van knutselen en zelf dingen maken. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om zelf dingen te maken en resultaat te zien van mijn inspanningen. Bovendien ben ik best kieskeurig, en als je iets zelf maakt kun je het eindresultaat precies zo maken zoals jij dat wilt. Dit in tegenstelling tot als je iets in een winkel koopt, dan moet je genoegen nemen met hoe het daar wordt aangeboden. Om me heen merk ik dat veel mensen uit gemak toch liever iets kopen dan het zelf te maken. En dat vind ik zonde, want knutselen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. In deze blog vertel ik je hoe ik zelf strandstoelen maakte.

Rustige zomer

Ik heb zomervakantie, ik ben 2 weken vrij van mijn werk. Afgelopen jaar heb ik het erg druk gehad, en daarom besloot ik  het deze vakantie eens lekker rustig aan te doen. Hopend op een mooie Nederlandse zomer besloot ik thuis te blijven en eindelijk weer eens echt van mijn tuin te genieten. Er zijn door de drukte ook een paar klusjes blijven liggen die ik deze zomer wil oppakken.

Project vijver en strandstoel

Ik droom al jaren van een vijver, waar dan van die klassieke strandstoelen aanstaan. Dat zijn die houten stoelen met een stoffen zitvlak, en dan wil ik ze het liefst gestreept of met een mooi patroon. En dit is precies iets wat je prima zelf kan maken!

Voor mijn strandstoelen bekeek ik eerst online een aantal afbeeldingen. Ik kwam erachter dat de constructie niet moeilijk is, je kiest een houtsoort en maakt daar het frame van. Gelukkig had ik al het benodigde gereedschap al. Zo was het alleen een kwestie van het hout zagen, schuren en alles in elkaar zetten. Het frame is opvouwbaar dus er moet op een aantal plekken een scharnier ingebouwd worden, maar het is allemaal te overzien. Het zitvlak hang je er dan in en klaar is je stoel!

Voor het zitvlak besloot ik voor een Canvas stof te kiezen. Dit materiaal is sterk, slijtvast en ziet er stoer uit. Ik vond een website waar ze precies die patronen stof verkochten waar ik al jaren van droomde. Er was veel keus wat betreft kleuren en ik bestelde er meteen een paar zodat ik kan variëren. De bestelling kwam snel binnen en nog dezelfde middag zat ik op mijn zelf gemaakte strandstoel.

Mijn buurman is ook een erg handige klusser, en samen legden we mijn vijver aan. Toen wij beiden op een strandstoel zaten, aan de vijver, met een koud biertje in de hand keek ik tevreden om me heen. Laat die Nederlandse zomer maar komen!

Geef een reactie