Teambuilding zonder geld verspillen

Verspilling van geld

De meeste zakelijke teambuilding is een verspilling van tijd en geld. Ik zeg dit op basis van mijn 25+ jaar onderzoek en praktijk op het gebied van teameffectiviteit. Zeventien van die jaren waren bij Mars Inc., een wereldwijd familiebedrijf van $ 35 miljard met een verbintenis tot samenwerking.

Veel bedrijven, wanneer ze besluiten te investeren in teambuilding, besluiten om offsite evenementen te doen zoals bowlenavonden of touwenparcours. Soms worden deze gebeurtenissen echt uitgebreid. Ik ken een verkoop- en marketingmanager die me vertelde hoe hij met 20 van zijn collega’s naar Londen was gevlogen, in een duur hotel was ondergebracht en vervolgens door een groep Maori-stamleden uit New York was opgeleid om de haka, een traditionele oorlogsdans, te doen. Zeeland. Deze oefening moest relaties opbouwen en de teamgeest versterken en, bij uitbreiding, de samenwerking verbeteren. In plaats daarvan zorgde het voor schaamte en cynisme. Maanden later werd de falende divisie verkocht.

Teambuilding verbeteren

Mars was niet immuun voor de conventionele wijsheid. Voordat we de samenwerking intensief studeerden, deden we ook dit soort dingen. Ooit gaven we duizenden dollars uit om een ​​orkest in te huren om een ​​uur met een groep senior leiders op een buitenverblijf door te brengen en hen te helpen in harmonie samen te werken. Het was een mooie metafoor en een interessante ervaring. Het heeft echter niets veranderd aan de manier waarop die groep leiders samenwerkte.

Dit soort evenementen kan ertoe leiden dat mensen zich een tijdje dichterbij voelen; gedeelde emoties kunnen mensen binden. Die obligaties houden echter niet stand onder de dagelijkse druk van een organisatie die gericht is op het leveren van resultaten.

In 2011 besloten senior HR-leiders bij Mars dat we ons wereldwijde personeelsbestand zouden bestuderen en proberen de code te kraken over hoe de teameffectiviteit te maximaliseren. Het resulterende onderzoek, dat ik leidde, toonde aan dat het grootste deel van wat wij – en anderen – dachten over teambuilding verkeerd was. Het belangrijkste is dat we hebben geleerd dat hoogwaardige samenwerking niet begint met relaties en vertrouwen; het begint met een focus op individuele motivatie.

Geef een reactie