Zo maak je de kinderkamer ‘baby-proof’

Een kleine op komst is natuurlijk hartstikke leuk en heel spannend. Dat geldt voor iedereen, of het nu je eerste of misschien wel je vijfde kindje is. Er staat je een spannende en drukke tijd te wachten en de voorbereiding daarop begint nu al. En wel met het klaar maken van de kinderkamer. Dit blijft altijd een klusje maar in deze blog leg ik uit hoe je dat klusje nu handig aanpakt. Lees je mee?

Kies een thema

Het kiezen van een thema maakt het inrichten van een kinderkamer makkelijker en dan wordt het vaak ook leuker. Wanneer je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een dinosaurus thema dan weet je waar je naar kan zoeken en raak je minder snel overweldigd door alle keuzes. Meubels voor een babykamer zijn er namelijk genoeg en het is allemaal even schattig. Met een thema heb je iets meer richting en loop je niet het risico naar huis te gaan met drie verschillende wiegjes en vier verschillende kasten. Daarnaast zal het, als je kindje iets ouder is, ook zeer tot de verbeelding spreken. En welk thema het dan wordt, dat bepaal jij. Piraten voor je kleine meisje? Een kamer vol dieren voor je kleine knul? Kiezen maar!

Oei, ik groei

Nu heb je de opties iets meer uitgekamd en kan je wat er nog voor je licht serieus overwegen. Een tip die ik mee moet geven, is dat kindjes heel snel groeien. Dat is niet altijd even leuk om te zien maar blijkt van een gezonde ontwikkeling dus ondanks dat ons moederhart een beetje breekt als ze niet meer in de rompertjes passen, juichen we het toch aan. Kies bewust voor de meubels die je kiest. Een wiegje is al snel te klein en je hebt dus een groter exemplaar nodig of eentje waar je kindje in kan groeien. Daarnaast is babykleding heel leuk maar ook daarvoor geldt, hij of zij is er met een paar weken alweer te groot voor.

Veiligheid voorop

Nu maakt het niet uit welke kleur je de muren schildert of hoeveel kleertjes er in de kast hangen als de kamer niet veilig is. Veiligheid is het allerbelangrijkste wanneer je een kamer ‘baby-proof’ maakt. De kleine zal alles vast willen pakken en, als hij of zijn mobiel genoeg is, naar iedere uithoek van de kamer op onderzoek gaan. Je wil dan niet dat je kindje zijn of haar vingertjes in stopcontacten steekt of zijn handen brandt aan een hete radiator. Gelukkig kan je dat gemakkelijk oplossen met stopcontact bedekkers en infrarood verwarming. Maar, je moet er wel aan denken.

Geef een reactie