De regendouche: genieten in een tropische stortbui

Tegenwoordig is het hebben van een luxe badkamer een must. Steeds meer mensen kiezen voor een strakke, moderne uitstraling voor hun badkamer.En dat is ook logisch, we besteden op een dag best wel wat tijd in de badkamer. Het is de ruimte in het huis waar je jezelf verzorgt en tot rust komt. Natuurlijk heeft niet iedereen een ruimte voor een jacuzzi voor 8 personen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je badkamer kan er al als een showroom uit zien met de juiste aanpassingen en details. Alleen moet je weten hoe. Laten we beginnen bij een nieuwe, moderne douche.

Ga voor een regendouche

Een populair en onmisbaar attribuut in de hedendaagse badkamer is natuurlijk de regendouche. De brede douchekop zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel, alsof je in een zachte zomerse regenbui staat. De regendouche was een aantal jaar terug nog een luxe product en alleen te vinden in dure hotels en grote villa's. Maar tegenwoordig vind je de regendouche ook in huishoudens met een gemiddeld inkomen. De regendouche is zo gewild, dat het installeren ervan een stuk betaalbaarder is geworden in de afgelopen jaren. Gelukkig maar, want wie wil er nou niet elke ochtend douchen in een tropische zomerbui? Je kunt ervoor kiezen om de wand open te breken en de douche in te laten bouwen. Op deze manier is de stang mooi weg gewerkt in de muur en zie je alleen de douchekop uit de muur of het plafond komen. Dit kost alleen wel wat meer moeite en geld. Een simpelere oplossing is een opbouw regendouche. Deze bevestig je zoals een normale douchekop met stang en al aan de muur. Ook dit ziet er prima strak uit. Mocht je besluiten een regendouche te installeren, is het echter wel belangrijk om van tevoren te checken of je cv-ketel voldoende capaciteit heeft. Anders sta je straks onder een teleurstellend straaltje.

Walk-in shower of luxe cabine?

Als je hebt besloten voor een regendouche, is het goed om te kijken naar de douche als geheel. Je nieuwe moderne douchekop komt natuurlijk niet echt tot z'n recht in een verouderde douchecabine. Nu kun je bijvoorbeeld kiezen voor een walk-in shower en deze mooi af te werken met natuursteen of een glazen wand. Een voordeel is dat een walk-in shower luxueus uit ziet, en je badkamer wat ruimer kan laten lijken. Een nadeel is echter dat je hele badkamer al gauw zeiknat wordt. Als je echt een kleine badkamer hebt, is dat niet aan te raden. Dan is een gesloten cabine toch een betere oplossing. Als je optisch wat meer ruimte in je badkamer wil creëren, kun je het beste voor een volledig glazen cabine gaan. Dat geeft een luchtig effect en doet je badkamer strak en modern lijken. Een luxe badkamer is mogelijk voor iedereen!

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie