Kleine klusjes, grote klusjes

Ideaal! Ik kan niet anders zeggen. Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe woning. Gezien de huidige woningmarkt mag ik van geluk spreken. Veel mensen zitten op dit moment namelijk zonder woning.
Helaas is het wel zo dat ik alleen een klushuis kon betalen. Ik vond het prima als ik er maar gewoon in kon wonen. Dit valt in het echt een beetje tegen. Mijn standaard qua luxe blijkt toch iets hoger te liggen dan ik zelf had gedacht. Maar nu komt het ergste: ik kan zelf helemaal niet klussen.

Nu vraag je waarschijnlijk af waarom ik dan in hemelsnaam deze woning heb gekocht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf ook wel een beetje aan ben beginnen te twijfelen. Aan de ene kant misschien een kleine verkeerde inschatting geweest. Aan de andere kant kan ik er nog steeds doorheen kijken en zie ik welke mogelijkheden deze plek mij biedt.

Maar goed de reden waarom ik deze blog ben begonnen met het woord ideaal zal ik je nu even gaan vertellen. Via een vriendin waarbij ik mijn beklag deed over mijn situatie (uiteraard zelf veroorzaakt maar toch) kwam ik terecht op de site van werkspot. Hoewel deze site natuurlijk al heel bekend is, had ik er helemaal niet aan gedacht hier eens een kijkje te gaan nemen.

Hoe werkt het?

Uiteindelijk heb ik dit toch gedaan en het resultaat was top. Voor de mensen die het niet kennen zal ik even snel uitleggen hoe het werkt. Het is een soort bemiddelingssite. Als je thuis een klus hebt die je zelf niet kan uitvoeren (en die heb ik dus), is er op werkspot een vakman aanwezig die dat wel zou kunnen.
Eerst voer je je postcode in zodat alleen de vakmannen in je eigen regio een bericht krijgen. Daarna kan je de klus omschrijven. Dat gaat allemaal heel simpel want je kan verschillende opties aanklikken. Verder voeg je nog een foto toe ter verduidelijking. Dan wordt al snel je klus op de site geplaatst en moet je afwachten tot je bericht krijgt van de vakmannen. Je krijgt dan vaak een prijsopgave. Ook zijn er reviews van echte klanten waar je ook op af kunt gaan. Op die manier kan je zelf bepalen wat je kwijt wilt zijn qua financiën en hoe belangrijk je het vindt dat de vakman een goede review heeft.
Dus wat ik zei: ideaal. Wat vinden jullie? Heb je al een gebruik gemaakt van werkspot?

Geef een reactie