Geen idee hoe je jouw tuin moet inrichten?

Steeds vaker zien we programma’s voorbij komen waarin mensen hulp krijgen bij het inrichten van hun tuin. Het is ook best lastig om zo een stukje eigen grond op de juiste manier in te delen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het wordt onderschat, maar daar gaat het nu niet om. Het inrichten van je tuin kan ook erg soepel verlopen. Het is alleen wel handig om een lijstje te gebruiken en deze steeds verder af te werken. Zo zorg je er voor dat je niet tijdens alle gedoe er omheen de belangrijke details mist. Moet jij ook nog aan je tuin werken? In deze blog lees je alles over het inrichten van je tuin!

Wat voor tuin moet het worden?

Ook als het om tuinen gaat heeft ieder zijn eigen smaak. Waar de een graag veel groen in zijn of haar tuin ziet, wilt een ander liever tegels of stenen. Dit is absoluut de meest belangrijke keuze die je moet maken als je een tuin gaat inrichten. Bedenk van tevoren goed hoe het er uiteindelijk uit moet zien. Zo kun je tijdens het proces de juiste beslissingen maken over wat er allemaal bij moet komen. Zodra dit allemaal duidelijk is, kun je pas verder met de details.

De belangrijkste dingen

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar de schuttingen voor in de tuin zijn erg belangrijk. Ook deze grote, opvallende dingen kunnen je tuin maken of breken. Er zijn veel soorten schuttingen. De bekende bruine schuttingen van hout zijn dus niet per se het soort dat jij moet kiezen. Het kan zomaar zo zijn dat je meer van grijs of zelfs zwart houdt. Grote dingen als deze kunnen de tuin een compleet andere sfeer geven en dat wil je uiteraard niet. Denk voortaan dus ook aan deze (redelijk grote) details.

Je lijstje

Begin met de basis van de tuin. Zoals je net hebt gelezen horen de grond en de schuttingen daar bij. De volgende stap is het kiezen van een stijl. Bedenk wat voor karakter je tuin moet krijgen. Dit kan rustgevend, donker of juist erg kleurrijk zijn. Als dit er allemaal staat ben je al een heel eind, maar een tuin is niet echt een tuin als er niet iets van groen te vinden is. Dat hoeft geen gras te zijn, maar planten of bloemen verdienen er wel degelijk een plekje. Je tuin is dan af en kan aangevuld worden met luxe producten als een jacuzzi of dat ene populaire barbecue stel!

Geef een reactie