Zo ga jij voorbereid op rondreis!

Je hebt de keuze gemaakt: je gaat op rondreis. Niet naar een standaard rondreis bestemming zoals een busje door de Verenigde Staten of jezelf ontdekken in Thailand zoals iedereen de laatste jaren doet – een plek waar je al jaren van droomt. Een rondreis Maleisië, Chili of misschien zelfs Brazilië. Een land waar geen honderden lijsten aan toeristen trekeisters of uitgestippelde rondreis plannen over te vinden zijn verspreid over het internet. Nee, iets unieks, iets nieuws, iets wat écht anders voelt. Maar hoe zorg je dat je voorbereid bent zonder je trouwe vriend, het internet, om alle beste tips te vinden? Lees het hier!

Lees je goed in

Het belangrijkste is natuurlijk dat je wat kennis hebt over het land waar je naartoe gaat. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar verder dan oppervlakkige kennis over de landschappen en het eten gaat het meestal niet. Maar dan is de kans groot dat je je daar enorm misplaatst voelt en binnen no time heimwee krijgt – en dat wil je natuurlijk niet hebben. Zorg dus echt dat je diepte onderzoek doet – en als het internet je daar niet bij kan helpen, is er over ieder land wel een mooi boek in de bibliotheek te vinden. Dus graf wat dieper dat je eigenlijk wil, dan ben jij goed voorbereid en voel je je met al je kennis daar helemaal op je plaats!

Pak voorbereid in!

De reis begint altijd bij je koffer. Of je backpack, of je kleine tasje vol als je je eens in wilde houden. Inpakken is de grondlegging van jouw hele reiservaring. Dus zorg dat je het goed doet! Daarbij horen ook de nodige inentingen voor tropische en exotische bestemmingen, medicijnen die daar niet te vinden zijn of die je eventueel nodig zou kunnen gaan hebben. Verspil niet al te veel plek in je tas of koffer aan kleding. Je bent daar voor jezelf, en als je in wil blenden kun je beter ter plekke wat passende kleding kopen dan een hele tas vol mooie dingen meenemen waar je je aldaar helemaal niet lekker in voelt. En al die ruimte die je over hebt kun je voor veel belangrijkere dingen gebruiken. En notitieboekje om al je ontdekkingen en nieuwe ideeën in ip te schrijven, leesboeken om je geest te blijven verrijken, foto’s van je familie, vermaak voor onderweg, een mooie (maar niet té mooie) camera. Het gaat er uiteindelijk om dat je mooie herinneringen maakt, dus pak in met dat idee en dan ben je jezelf achteraf in Maleisië dankbaar!

Geef een reactie