Een stedentrip om er even tussenuit te gaan

Op reis gaan, dat is natuurlijk wat iedereen wilt. Er soms tussenuit gaan is gewoon erg fijn. Even weg uit de realiteit en gewoon puur gaan genieten. Dat is natuurlijk ook fijn om even op te laden en met nieuwe energie terug te komen. Maar dan is het natuurlijk nog de vraag waar je naar toe wilt gaan. Want dat is natuurlijk wel een punt waar je naar moet kijken. Je gaat niet zomaar naar een locatie waar je eigenlijk niets mee hebt, en waar je dan ook niet bezienswaardigheden kan bezoeken waar je eigenlijk niet heen wilt.

Laten we het nu even hebben over de stad Krakau, een stad vol cultuur waar voor iedereen wel iets te doen is. Daarom is een stedentrip Krakau altijd een goed idee.

 

Een stedentrip naar Krakau

Iedereen heeft wel van de stad Krakau gehoord. Maar wat kan je er nou eigenlijk allemaal doen? Wij hebben een lijstje voor jou gemaakt zodat jij kan kiezen wat je leuk vindt om te doen en de punten die je niet leuk vindt, die kan je natuurlijk achterwegen laten.

 

Naar de oude binnenstad Stare Miasto

Steden hebben vaak verschillende bijnamen. Zo wordt Krakau het 'Florence van Polen' genoemd. Zo staat ook de oude binnenstad Stare Miasto op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarom ideaal om een bezoekje te brengen. Je kan rondlopen op de grote markt, die de naam Rynek Glówny heeft gekregen. Deze grote markt, ook wel het centrale plein, is een van de grootste middeleeuwse pleinen ter wereld. Leuk om natuurlijk een keer naar toe te gaan.

 

Terug in de tijd naar Auschwitz

Het is een stukje geschiedenis die iedereen kent. Een stukje geschiedenis wat heftig is en waar we allemaal eigenlijk gewoon verdrietig van worden. Maar wel iets waar we bij stil moeten staan. Het is gebeurt, maar daarom ook een reden om een keer langs te gaan. Bij de een zal het meer invloed hebben dan bij de ander, maar dat komt ook gewoon omdat iedereen anders is. Op ongeveer 1,5 uur rijden van Krakau ligt dit bekende concentratiekamp die een grote rol speelde in de tweede wereld oorlog. 

Wanneer je hier naar toe wilt gaan is het slim om de kaartjes van te voren aan te schaffen, dat scheelt natuurlijk in de rij staan en weet je zeker dat je binnen kan.

 

Natuurlijk kan je nog zoveel meer bezoeken wanneer je naar Krakau gaat er is genoeg te doen. Je kan er een avond natuurlijk lekker eten en ook met wat lekkers te drinken erbij. Een stedentrip Krakau zal ik als ik jou was nooit uitsluiten.

0 Comments

Add Yours →

Geef een reactie