De gevaren van online shoppen

Tegenwoordig zitten we allemaal een stuk meer thuis dan normaal. Door de Lock down kunnen we niet echt ergens heen en het wordt ook aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven! En dit heeft natuurlijk zijn redenen. Door dat we zoveel thuis zitten is het online shoppen enorm gestegen. Heel veel bedrijven zijn hier natuurlijk super blij mee, aangezien dit momenteel ook voor hun het enige middel van inkomsten is. Alleen als je zelf in de geldproblemen zit kan online bestellen nog wel eens gevaarlijk zijn. Je kan namelijk ook bij heel veel bedrijven achteraf betalen. Dit lijkt in het begin heel fijn maar kan achteraf voor problemen zorgen… 

Betrouwbaarheid

Vaak wordt er via een zoekmachine online gezocht naar een specifiek product dat je op dat moment nodig hebt of wilt hebben. Eenmaal gevonden, klik je op een zoekresultaat, bekijk je het product en ga je direct over tot de aankoop. Echter, webshops zijn lang niet zo betrouwbaar als fysieke winkels. Kijk daarom altijd even wat uitgebreider rond op de website van de aanbieder. Vaak worden zaken als ‘betaalopties’ en de pagina ‘over’ niet goed uitgewerkt. Daarnaast bevatten namaakwebsites vaak spellings- en grammaticafouten. Een ander probleem waar veel mensen geen rekening mee houden zijn de retourkosten. Er zijn veel mensen die lukraak producten bestellen op het internet. Vaak doen zij dit bij dezelfde webshop. Veel mensen bestellen vaak meerdere maten van hetzelfde kledingstuk, zodat zij zeker weten de juiste maat te hebben. De rest sturen zij gewoon weer terug. Regelmatig wordt gedacht dat retourneren kosteloos is. Bij veel webshops is dit zo, maar dit geldt lang niet voor alle online winkels. En wanneer jij veel kleding terug moet sturen, kunnen de verzendkosten behoorlijk hoog uitvallen. Kijk daarom altijd eerst of retourneren gratis is voor je een bestelling plaatst.

Voordelen

Naast de risico’s die je loopt met online bestellen. Zitten er ook een hoop voordelen aan vast. Denk bijvoorbeeld aan het gemak, lekker vanaf je bank je producten kunnen bestellen. Ook voor apothekers producten kan dit erg fijn zijn. cialis kopen kan ook gemakkelijk online. En viagra zonder recept is tegenwoordig ook makkelijk te verkrijgen. Ideaal dus als je dit wel nodig hebt maar er niet op zit te wachten om dit in een fysieke winkel te halen. Online bestellen brengt ook veel minder besmettingsgevaar met zich mee dan dat je met zijn allen naar een winkel gaat. En op die manier hopen we allemaal zo snel mogelijk van het corona virus af te zijn!

Geef een reactie