Tips voor op je vakantie naar Turkije

We beginnen ons al helemaal lekker te maken met vakanties. Het is namelijk weer een hele tijd geleden dat we met een lekker en veilig gevoel een tripje naar het buitenland kunnen boeken. Toch begint door de lente weer hier in Nederland het gevoel om op vakantie te willen gaan weer helemaal te borrelen. En dat is ook helemaal niet zo gek, aangezien wij mensen ook behoeftes hebben. Iedereen heeft altijd wel zijn eigen favoriete vakantiebestemming. Zou gaat de een graag kamperen of op stedentrip, terwijl de ander een relaxvakantie naar een land met de zon het lekkerst vindt. Wij geven je vandaag graag wat tips voor als je op vakantie wilt gaan naar Turkije. Lees je mee?

Vliegtickets Turkije

De eerste tip die we je willen meegeven, gaat over de vliegtickets. Vliegtickets Turkije hebben 1 groot voordeel en dat is dat er meerdere vluchten per dag vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol naar Turkije. Dat betekent dat je dus zelf kunt bepalen op welk tijdstip je wilt vertrekken. Als je bijvoorbeeld met je kinderen op pad gaat, is het wel prettig om de mogelijkheid te hebben om iets later te kunnen vertrekken in plaats van vroeg in de ochtend of laat in de nacht. Het is fijn dat je de keuze hiervoor hebt, want dat is lang niet zo met alle vluchten. Ook zijn vliegtickets Turkije goed betaalbaar en duurt de vlucht maar zo’n 4 uur lang. Dit is natuurlijk ook een groot voordeel als je met je kinderen op pad gaat, maar voor jezelf ook wel zo prettig.

Stranden

Waar Turkije om bekend staat zijn de ontzettend mooie stranden. Er zijn zandstranden en kiezelstranden. De meest mensen hun voorkeur gaat toch naar zandstranden, omdat dit vaak fijner is met zonnen en met het rennen naar de zee. Ook met kinderen is een zandstrand een stuk prettiger, omdat de kids dan lekker kunnen spelen zonder last te hebben van scherpe steentjes. Turkije heeft een ontzettend lange kust, dus je kunt je wel al bedenken hoe veel stranden er wel niet zijn. Zo heb je ook het probleem niet dat elke toerist naar hetzelfde strand gaat, waardoor het ontzettend druk wordt. 

Badplaatsen

Turkije staat ook bekend om de mooie ouderwetse badplaatsen. Dit is een onderdeel van hun cultuur en dus ontzettend mooi om te gaan bekijken. Ook kan je er zelf gebruik van maken en een dagje relaxen in een badplaats. Zo heb je geen last van drukte of het zand bij het strand.

Geef een reactie