Zo maak je voortaan eenvoudig een personeelsplanning

Vaak zijn het klusjes die in eerste instantie eenvoudig en makkelijk lijken, die achteraf toch de meeste tijd opeisen. Ik kan diverse voorbeelden noemen. Wellicht het beste exemplaar van dat rijtje is het maken van een rooster of personeelsplanning. Je eerste reactie is waarschijnlijk: ooh, maar dat is toch niet zo moeilijk? Het is weliswaar niet moeilijk, er gaat alleen schrikbarend veel tijd zitten in het maken van een kloppende personeelsplanning. Zeker wanneer je ouderwets met papiertjes, briefjes en wat verloren appjes tussendoor moet maken. Het is een hele opgave dan. Gelukkig vertel ik je vandaag hoe je voortaan eenvoudig zo’n personeelsplanning creëert.

Probleem bij de kern aanpakken

De oorzaak van deze tijdrovende taak is vaak de chaos. Wanneer jij verantwoordelijk bent voor de personeelsplanning, dan weet je als geen ander wat ik bedoel. De mondelinge verzoekjes voor een dag vrij, een appje met een ziekmelding of een briefje voor de vakantiedagen. Je raakt gemakkelijk het overzicht kwijt als je op deze manier de personeelsplanning probeert samen te stellen. Door dit probleem van chaos bij de kern aan te pakken, wordt het plannen al in één klap makkelijker. Kortom, je methode van informatie verzamelen nemen we onder de schop. In plaats van al die aparte bronnen en meldingen werk je met één overkoepelend systeem. Dat klinkt bijna te mooi om waard te zijn!

Software voor de personeelsplanning

Zoals je misschien al door had, zat ik te hinten naar een softwareprogramma. Technologie wordt steeds meer een onlosmakelijk onderdeel van ons leven. Waarom zou je dan niet diezelfde technologie inzetten om jouw werk eenvoudiger en minder stressvol te maken? Zelf ben ik enorm fan van dit systeem om de personeelsplanning te maken. Dit is namelijk een overkoepelend systeem. De werknemers kunnen hier allerlei verlof aanvragen, ziekmeldingen doorgeven en de pauzes kunnen automatisch berekend worden op basis van de vastgestelde werktijden. Dat is echter niet alles!

Controlefunctie geheel zonder stress

Daarnaast werkt dit personeelsplanning systeem ideaal als je werknemers de neiging hebben om af en toe van diensten te ruilen. Ze kunnen dit zelf onderling regelen. Hier hoef jij niet eens betrokken bij te zijn. Heb je dit liever wel? Dat is ook geen probleem! In dat geval wordt er een verzoek ingediend bij jou. Pas na jouw goedkeuring wordt de dienst geruild. Kortom, met dit super handige systeem heb jij geen stressbaan meer. Je bent eerder een controlefunctie aan het vervullen zodat alles in goede banen verloopt. Ja, zo eenvoudig kan het voortaan zijn om een personeelsplanning te maken!

Geef een reactie