Verhoog de weerstand met Omega 3 + visolie

Ugh, voelen jullie dat ook? Het weer verandert constant. We gaan van vierentwintig graden naar zeven, terug naar achttien, er waaien genoeg pollen in de lucht om heel Nederland van hooikoorts te voorzien en er kan zomaar ineens een hagelbui voorbij komen. April doet absoluut wat hij wil!

En wat is het effect ervan? Een dikke keel, een snotneus, rillingen, koud zweet of in een erger geval: een dik geval van de griep. Helaas jongens, we zitten weer in dat grijze gebied vlak voor de zomer waar een jasje ’s ochtends nodig is en ’s middags te heet is. Een turtleneck je ’s avonds warm houdt maar overdag verstikt, en we moeten er nog wel even doorheen.

Dan kun je overwegen extra vitamines in te nemen in de vorm van voedingssupplementen. Voordat je hiermee aan de slag gaat, zou ik wel even een afspraak maken met je huisarts. Misschien ga je niet voor elk pijntje naar de huisarts, maar hiervoor zou ik toch echt even langsgaan. Soms is de oorzaak namelijk niet een tekort aan vitaminen, maar is iets anders de boosdoener. Met dit veranderlijke weer merk ik altijd direct wanneer mijn weerstand bijvoorbeeld wel wat ondersteuning kan gebruiken. Daarom heb ik in overleg met mijn behandelende arts Omega 3 + visolie tabletten geslikt. Niet omdat deze voedingssupplementen een of andere magische werking hebben. Nee, ik ben gewoon geen fan van vis en uit onderzoek bleek dat ik wel tekorten had.

Voel jij je af en toe ook niet fit? Overweeg je jouw lichaam te ondersteunen door middel van voedingssupplementen? Laat dan voor de zekerheid eerst een onderzoekje doen. Dan weet je zeker wat je tekorten zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zomaar pilletjes slikken heeft geen effect – en dat weet je ook als je even logisch nadenkt. Uiteraard zijn voedingssupplementen niet voor niets ontwikkeld. Ze kunnen (met de nadruk op “kunnen”) een toevoeging zijn op je eetpatroon. Natuurlijk is het geen magische oplossing. Goed eten en genoeg bewegen is altijd het beste.

Soms kun je door een situatie ook vitaminen of mineralen tekort komen. Niet alleen het weer kan een oorzaak zijn. Stel, je bent zwanger. Dan is je lichaam continu hard aan het werk! Bovendien kan het een uitdaging zijn om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook vegetariërs kunnen soms belangrijke eiwitten en vetten mislopen door het niet eten van vlees en vis. Deze kunnen zij wel weer uit bijvoorbeeld noten halen, maar hoeveel is genoeg? Daarom kan het ook voor hen een optie zijn om vitamine tabletten te nemen.

Geef een reactie