Kledingtips voor curvy vrouwen

Tegenwoordig is de term body positivity ontzettend populair. Met deze term willen ze overbrengen naar iedereen om te dragen waar ze zichzelf goed bij voelen, ongeacht welk maatje je hebt. Als jij je comfortabel voelt in een crop top, dan moet je dat ook zeker dragen. Het is jouw lichaam en jij kiest wat je draagt. Voor elk lichaam zijn er weer andere tips. Heb jij een curvy lichaam, ben je trots op je rondingen en wil je weten hoe je dit zo goed mogelijk naar voren laat uitkomen? Hier onze tips!

De juiste maat

Tegenwoordig hoor je vaak dat mensen te gefocust zijn op het aanschaffen van kleding op de juiste maat. Tegenwoordig zijn er zoveel kledingstukken met verschillende pasvormen waar persoonlijke voorkeur bij geld. Vergeet de maten soms, pak een aantal verschillende pasvormen en kijk wat werkt voor jou. Bij bijvoorbeeld lingerie is het dan weer wel belangrijk om te kijken naar maat of adviezen van de winkelmedewerkers.

Accentueren

Sommige trucjes zijn handig om te weten. Bijvoorbeeld: met donkere kleuren kan je lichaamsdelen verdoezelen. Met lichte kleding benadruk je dit juist weer. Hier kan je zelf mee spelen.

Printjes

Printjes zijn natuurlijk hartstikke leuk en trekken goed de aandacht, maar elke print doet weer ander werk. Denk aan een strepen printje. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar hou er rekening mee dat horizontale strepen je breder laten lijken. Verticale strepen daarentegen laten je juist langer en slanker lijken. Verder is het goed om te kijken naar de grootte van de print. Ben je klein en slank? Kies dan een subtiele print die niet al te veel opvalt. Als je wat langer en meer rondingen hebt, is het juist mooi op een overdreven grote print te dragen.

Materialen

Je zou het misschien niet denken, maar ook materialen komen erbij kijken. Als e wat vollere benen en heupen hebt, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de broek. Een stevig materiaal wordt vaak aangeraden. Stofjes die glimmend zijn, werken dan meestal niet in je voordeel.

Een korset

Het dragen van een korset wordt ook steeds weer populairder. Speciaal voor een curvy lichaam zijn er verschillende korsetten, body’s en corrigerende onderjurken die bepaalde kledingitems meer toegankelijk maken. Een korset kan je dragen bij elke gelegenheid, bijvoorbeeld onder een mooie jurk of onder een strakker topje. Het dragen van een korset went vanzelf en is voor sommige mensen een hele uitkomst!

Geef een reactie