Bel de verslavingshulp voor papa, hij kijkt weer naar Ajax.

Naar mijn idee wordt de generatiekloof tussen de ‘babyboomers’ en de ‘millenials’ steeds groter. Voor degene die het verschil tussen beide groepen niet weet. Babyboomers zijn personen die zijn geboren rond de jaren zestig. Deze personen zijn nu ongeveer tussen de 50 en 65 jaar oud. De millenials zijn geboren rond, inderdaad, het jaar 2000. Dus dat is ongeveer iedereen geboren tussen 1990 en 2000. Het grootste verschil tussen beide groepen is naar mijn mening het vermaak waar wij allemaal naar kijken en hoe we hiernaar kijken. Volgens mijn ouders heeft mijn neefje een game verslaving. Zijn horen van zijn ouders dat hij 4 uur per dag computert en als hij niet computert filmpjes kijkt van mensen die dit wel doen. Hier ben ik het echt niet mee eens. Want dit is gewoon het vermaak voor deze generatie en niks anders. Je kan het pas echt een game verslaving noemen als dit iemands leven echt negatief beïnvloed en dat is hier niet het geval. Waar komt deze allergische reactie op computeren van de babyboomers vandaan?

 

Vroeger was niet beter

De millenials zijn opgegroeid met knikkeren op het schoolplein en buiten voetballen, haast hetzelfde als de babyboomers. Maar rond 2000 kwam het internet en zo veranderde ook het entertainment voor kinderen. Millenials zijn de eerste die hier echt mee in aanraking kwam en er mee groot werden, dus is het gek dat zij het veel gebruiken? Je gaat niet meteen verslavingshulp bellen als iemand een aantal uur per dag computert. De gemiddelde werker zit 8-uur per dag achter de computer voor zijn werk en voor hen bellen we ook geen verslavingshulp. Game verslaving wordt altijd meteen geroepen als dit iemands hobby is. Online spellen worden ook online gestreamd. Hoe raar is het dat het ook leuk vindt om daar de wereldkampioenschappen van je favoriete spel te kijken?

Voetbal en gamen

Als ik thuiskom van voetbaltraining en daarna de Champions-League ga kijken heb ik dan ook een game verslaving? Misschien moet ik dan allang verslavingshulp hebben. Ik zie het verschil niet tussen voetbal kijken en gamers kijken. Je kijkt naar spelers die het spel spelen. Het verband tussen game verslaving bestaat niet en ik zou willen dat niet zo laks wordt gegrapt over de verslavingshulp. Want voor sommige is verslavingshulp echt nodig. Maar niet voor mijn neefje. Zolang als hij een paar uur van zijn hobby geniet en vervolgens gewoon zijn VWO haalt is er niks aan de hand. Geen sprake van een game verslaving, gewoon een generatiekloof.

Geef een reactie