Weg met dat notitieblok!

Typmachines, faxen en brieven sturen zijn niet meer helemaal van deze tijd. Steeds meer wordt onze wereld digitaal door alle ontwikkelingen op technologisch gebied. Hier zitten heel veel voordelen aan, maar ook nadelen. Wat heeft jouw voorkeur? Een ouderwetse brief of een modern Whatsappje? Lees eerst even deze blog voordat je deze keuze maakt.

Voordelen

De digitale wereld heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan hoe snel sommige dingen gaan. Je hoeft geen brief meer met de hand te schrijven, deze met een postzegel en envelop op te sturen en een paar dagen te wachten op antwoord. Nee, tegenwoordig typ je in 2 minuten een mailtje en kan je na 2 minuten al een antwoord krijgen. Daarnaast is een voordeel van alles digitaal doen, dat dingen veel beter bewaard blijven. Je hoeft geen mappen vol papieren bij te houden, maar maakt gewoon simpel mapjes aan op je computer. Je kan veel sneller iets opslaan, bewaren en terugvinden dus! Tot slot werken tegenwoordig mensen op werk maar ook bijvoorbeeld bij studies veel meer digitaal. Als je dus nog met papier werkt, kan dit problemen opleveren. Probeer dat Word documentje maar eens te openen op je notitieblok, gaat niet lukken haha!

Nadelen

Helaas heeft een digitale manier van werken, studeren en leven ook nadelen. Het meest bekende nadeel, die tegenwoordig maar al te vaak in het nieuws verschijnt, is het probleem met privacy. Door de ontwikkelingen van tegenwoordig zijn er ook veel meer hackers in de digitale wereld aan het verschijnen. Het is daarom van groot belang dat je je documenten goed beveiligt. Naast hackers kan ook een datalek ervoor zorgen dat documenten, waarvan dit niet de bedoeling is, in handen vallen van derden of verloren gaan. Ook daar moet je als particulier, maar vooral als bedrijf goed voor oppassen.

Toch wel handig

Toch kom je in de huidige samenleving niet ver als je in het papieren tijdperk blijft hangen. Steeds meer bedrijven digitaliseren al hun dossiers en papieren. Soms zelfs met behulp van bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn. Ik zou dan ook adviseren aan iedereen om lekker met de digitalisering mee te gaan. Je kunt jezelf of je bedrijf goed beschermen tegen de privacy- en datalekrisico’s en ook hiervoor bestaan genoeg hulpmiddelen. En de voordelen overstijgen ruimschoots de nadelen die hieraan vastzitten. Denk aan de talloze webshops, social media apps en influencers; zonder de digitalisering hadden zij niet bereikt wat ze nu hebben!

Geef een reactie