Goedkope fietsen zijn niet per se van slechte kwaliteit

Ik ben een groot liefhebber van fietsen. Fietsen is iets wat ik graag elke dag doe. Ik fiets sowieso elke dag heen en weer naar werk en vaak pak ik ook de fiets voor als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen. Alleen voor lange afstanden pak ik de auto. In mijn leven heb ik al een aantal fietsen versleten. Vaak ging ik voor een nieuwe fiets speciaal naar een fietsenwinkel. Maar ik was daar altijd veel geld kwijt voor een fiets en dat vond ik erg zonde. Ik heb sinds kort voor mezelf de keuze gemaakt om alleen nog maar goedkope fietsen te kopen. Goedkope fietsen hoeven namelijk niet per definitie van slechte kwaliteit te zijn. Er zijn enorm veel kwalitatief goede fietsen beschikbaar voor een mooie prijs. Ik ben vervolgens dus op zoek gegaan naar een bedrijf dat alleen maar goedkope fietsen verkoopt.

Mijn zoektocht naar goedkope fietsen

Ik ben op het internet op zoek gegaan naar een aanbieder van goedkope fietsen. Ik vond het belangrijk dat deze fietsen wel van een goede kwaliteit waren, zodat ik er nog een aantal jaar mee door zou kunnen. In mijn zoektocht ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de website van Cheapassbikes. Zij beweren dat ze de goedkoopste fietsenverkoper zijn van Nederland. Bovendien bezorgen zij een fiets gratis thuis en ze zorgen ervoor dat de fiets beschikt over een slot en over verlichting. Zij verkopen tweedehands fietsen die volledig zijn refurbished. Dat houdt in dat zij fietsen repareren en dus vervolgens kunnen hergebruiken. Het is een duurzaam proces waarbij de fietsen worden gerecycled. Daardoor staan er dus minder kapotte oude fietsen op straat en worden er minder fietsen naar de vuilstort gebracht.

Voordelen van goedkope fietsen

Het grootste voordeel van goedkope fietsen is dat je minder geld kwijt bent voor een fiets. Daardoor kun je wat extra geld besparen wat je weer aan andere leuke dingen kunt besteden. Daarnaast zijn deze fietsen volledig refurbished en van een goede kwaliteit, met andere woorden zo goed als nieuw. Bij het recycleproces wordt er optimaal gebruik gemaakt van alle fietsonderdelen. Het is dus niet alleen een goedkope oplossing, maar ook een duurzame oplossing. Overigens worden nieuwe fietsen relatief vaker gestolen dan tweedehands fietsen. Ook daardoor zou je er beter voor kunnen kiezen om een goedkope fiets te kopen. Ik heb voor mezelf al de keuze gemaakt om alleen nog maar gebruik te maken van goedkopere fietsen en ik raad je aan om dit eventueel ook te overwegen.

Geef een reactie